Pravý čas na vlastní bydlení? Ano!


Můžete být dvacetiletí, třicetiletí či čtyřicetiletí, ale situace je shodná. Chodíte do práce, vyděláváte třeba zrovna nemalé peníze a uvažujete o tom, že si pořídíte bydlení. V první chvíli budete nadšeni z toho, že si budete budovat vlastní zázemí, vybíráte byty, vybíráte lokalitu a nezapomenete sledovat i interiéry.
radost stavbyvedoucího

Po chvíli ale zjistíte, že musíte v první řadě vyřešit financování nového bydlení, což není nijak složité pro někoho, kdo se trošku v problematice vyzná. Aktuální situace se má tak, že díky zásahům České národní banky se sazby mírně zvyšují, ale stále je situace dobrá pro to, o hypotéku si zažádat nebo řešit financování bytu takovým způsobem, který pro vás bude nejlepší .
klíče na dlani

Jak na to?


· Projděte si důkladně svoji finanční situaci

Určitě nezanedbejte vlastní finanční analýzu. Napište si minimálně z jednoho měsíce všechny vaše příjmy a výdaje. Nejen povinné, ale i ty, které chcete mít i nadále. Není výjimkou, že lidi udělají tento seznam a nezapíší si do něj stravu, zábavu, koníčky, náklady na cestování, elektřinu, telefon a další věci, které považují za samozřejmé, ale neuvědomují si, že jsou samozřejmé i v budoucnosti a je potřeba mít o nich přehled.


· Projděte si situaci na bankovním trhu

Když víte, jaká je vaše osobní situace, využívejte internetové kalkulačky, procházejte si nabídky bank a ptejte se svých známých na jejich zkušenosti. Neměli byste také opomenout vznést dotaz i do vaší banky, aby vám řekli, jaké podmínky by konkrétně pro vás, měli.


· Obraťte se na specialistu

Nemyslete si, že byste všechno měli vyřešit sami. Ve věci, jako je pořizování bydlení, je rozumné se obrátit nejen na kvalitního realitního poradce, ale také na kvalitního finančního poradce. I když se může zdát, že si se vším poradíte nejlépe, nemusí tomu tak být. Opravdoví odborníci vás navedou správným směrem, ze systémů vyčtou, jaká banka má aktuální nabídky a jaké a samozřejmě i podle vaší finanční situace vyberou tu, která vám nejlépe bude vyhovovat.